Sunday, December 8, 2013

REVIEWS : MY BLUSHER


Hari ni aku nak review sikit pasal blusher yang aku selalu pakai. harap maaflah blusher yang aku pakai ni tak lah mahal. Yang aku mampu jer lah aku review. Yang aku tak mampu, korang lah tolong review kan. Ok.. So, i had 5 blusher and different colour shade. Ada 5 jenis blusher yang aku nak review. Actually bukan semua blusher. Ada juga highlighter.

1. Clinique fresh bloom allover colour (01 peony)
2. Silkygirl blush hour (03 flashing rose)
3. IN2IT waterproof blush ( 09 envy)
4. IN2IT sheer shimmer blush (01 pink pear)
5. Smashbox light up (blush trio 2 )

So,.. let's started!!!!

1. Clinique fresh bloom allover colour (01 peony)

Ini adalah highlighter. Bukan blusher taw. Tapi nak guna jadi blusher pun boleh. Warna peach sikit dan ada kalanya macam kaler oren. But it is nice looking when u applied. Nampak sangat glowing pipi kau nyah..haha. So, highly recommended kalau kau jenis suke kilat2 sikit pada muka. Aku dah lupa harganya. Tapi tak sampai RM30 ringgit pun. Aku beli travel pack dekat laman web best buy malaysia. Try lah. Kat laman web tu ada barang yang bagus dan mostly original walaupun cinonet ajer.. Cuma kalau nak tahan lama, make sure pakai blusher bagi ada warna dulu then adding this highlighter. Try it! u;'ll look glowing.



2. Silkygirl blush hour (03 flashing rose)

Next, brand silky girl. Mungkin aku tak berapa sesuai memakai warna ini atau aku memang tersilap beli atau aku pun tak tahu di mana silapnya. Harganya tak sampai RM 15 pun. Mula2 kau pakai memang cantik. Natural looking. But for me, it not long lasting. Aku pakai dalam 2 jam je habis flash out. Kene tenyeh tebal2 baru lambat sikit hilang. Teksturnya juga agak powdery atau berdebu. So, aku tak berapa suka dan not recommended. But, u can try it if u want. Tak siapa halang. Mungkin ia bagus untuk sesetengah orang. But for me, i dont like it and i dont want to buy it anymore..fufufufu....=p



3. IN2IT waterproof blush ( 09 envy)

Brand ni agak bagus. Blusher agak tahan lama. warnanya juga cantik. Long lasting blusher. Tapi kalau kau pergi mandi tenyeh2 air sana sini memang tak waterproof lah. Tapi memang agak tahan lama terutama bila pakai gelap sikit. Aku suka light2 saja. Tapi ianya memang lambat flash out. very recommended. Harganya pun tak mahal. Time aku beli kalau tak silap cuma RM12 ringgit jer. Tapi produk ini bagus. I'll buy it next time.


4. IN2IT sheer shimmer blush (01 pink pear)


Alright, this colour is very shimmer. Boleh juga nak jadikannya highlighter. Warnanya juga cantik. Ia boleh jadi blusher atau eyeshadow. Dua2 pun boleh dan kalau nak pakai di sudut dalam mata (inner corner) pun cantik. Nampak berkilat sedikit berbanding produk lain. But recommended. Tapi i used it as highlighter sebab ianya memang berkilat. Aku tak suka over. Pernah kawan aku cakap macam cekodok sebab over use. haha. So, next time kalau aku rajin aku tunjukkan bagaimana rupanya yang berkilat itu. some ppl like some may not. suka suki korang lah. depend on citarasa masing2.. Produk silky girl dan IN2IT aku beli kat Watson dan Guardian saja. Hoho.



5. Smashbox light up (blush trio 2 )

Very nice colour. 3 different shade colour. Warnanya amat tahan lama. Kau pakai sikit pun dah lawo cik kiah...Gojes sangat. Highly recommended. Aku beli kat ebay. RM 60 kalau tak silap. Kat sephora KL tak silap aku RM80. Colek sikit dah nmpak kaler die. Aku dah jatuh hati. Long lasting blusher. Pakai sikit pun dah naik warnanya. yg paling cerah tu highlighter. 2 lagi tu blusher. 2 tahun pakai pun tak habis. Aku colek sikit2 aje. memang sangat gojes. Tahan lama. Silakan mencuba.


Alright.. Thats all for my reviews. Thats for viewing my blog. Next time jemputlah baca lagi. Selamat Mencuba !!!! XOXO~~

No comments: